1. Home
 2. /
 3. Kloksystemen

Digitale kloksystemen

Koppel gewerkte uren automatisch aan uw planning!

De combinatie van de ViQZ personeelsapp met een klokterminal zorgt ervoor dat uw planningen vooraf en achteraf automatisch op elkaar afgestemd worden.

U heeft in het ViQZ Management System dagelijks inzicht in de daadwerkelijk gewerkte uren. Verschillen met de originele planning worden automatisch geboekt als plus- of minuren, waarmee u zelf kunt bepalen of het saldo gecompenseerd gaat worden in uren of in verlof.

De klokterminal is uitermate geschikt voor bedrijven die meer controle over de gewerkte uren willen. Of personeel nu vaste of flexibele planningen heeft, alle werktijden worden nauwkeurig vastgelegd en weergegeven. Zeker ook handig voor bedrijven met meerdere vestigingen en of diensten.

Er zijn twee soorten kloksystemen aan de ViQZ applicatie te koppelen: Een systeem met fysieke klokterminals met tags (druppels) en een kloksysteem op basis van wifi connectie waarbij de medewerker met zijn of haar telefoon klokt.

Kloksysteem met een klokterminal

Een kloksysteem met kan met één of meerdere klokterminals in uw vestiging(en) en/of afdelingen eenvoudig gekoppeld worden aan de ViQZ applicatie. Uw medewerkers hoeven alleen hun tag (druppel) bij de terminal te houden om te klokken.

Iedere terminal krijgt een uniek ID in uw netwerk, dat wij vervolgens koppelen met de juiste vestiging en/of afdeling. Hierdoor wordt niet alleen geregistreerd wanneer de medewerker de werkdag begint, pauzeert of eindigt, maar ook waar. Zodra een medewerker de tag bij de terminal houdt wordt er een tijdsregistratie gedaan. De kloktijden worden ook real-time getoond in de app, waardoor medewerkers actueel en precies zien hoe lang ze werken of bijvoorbeeld hoe lang hun pauze nog duurt.

Wij kunnen specifiek in uw account instellen wat er in de planning gebeurt bij overschrijding van de roostertijden, en of pauzes geregistreerd dienen te worden e.d. Zodoende heeft u het gemak van automatisering van de werktijden, aangepast naar uw eigen werkwijze.

Vraag een gratis demo aan en we leggen u in een half uurtje uit wat u met onze personeelsapp met of zonder de klokterminal kunt realiseren. Daarna test u zelf het gebruiksgemak in uw gratis proefaccount.

0252 – 232 555
GRATIS DEMO

Kloksysteem op basis van IP/Wifi connectie

Het is ook mogelijk om een kloksysteem op basis van wifi connectie te integreren in de ViQZ applicatie. Hiervoor koppelen wij het IP-adres van uw internetverbinding aan de betreffende vestiging of afdeling van uw bedrijf. Uw medewerkers kunnen vervolgens alleen in- en uitklokken als ze in het bereik van het Wifi netwerk zijn. 

De bediening werkt heel eenvoudig via de app. Onderin het scherm is een klokje zichtbaar. Om in te klokken tikt de medewerker op het klokje, dat daarna groen wordt als teken dat men ingeklokt heeft. Bij het nemen van een pauze klikt men opnieuw op het klokje en vervolgens op pauze. Het klokje wordt nu oranje, en na het opnieuw aanklikken van het klokje en vervolgens de knop einde pauze wordt het klokje weer groen en loopt de werktijd door. Bij vertrek klikt de medewerker weer op het klokje en vervolgens op uitklokken. Al deze functies werken dus alleen als men binnen het bereik van het wifi netwerk is, zodat fouten of misbruik uitgesloten zijn.

Wat kan er allemaal met onze kloksystemen?

 • Eenvoudige integratie met de planningsmodule van ViQZ
 • Iedere medewerker een persoonlijke badge (in geval van klokterminal)
 • Meerdere terminals of IP netwerken mogelijk, ook over meer vestigingen
 • Werkuren worden ’s nachts gesynchroniseerd met de planning
 • Mogelijkheid om bij pauzes uit- en in te klokken
 • Starttijd pauze zichtbaar in medewerkersapp
 • Compacte klokterminal met voeding via ethernet
 • Installatie en integratie volledig uit te voeren door ViQZ
 • Klokplanningen kunnen handmatig worden aangepast
 • Automatische boeking plus- en minuren

Gratis online demo

We leggen u heel graag uit hoe onze plannings-, communicatie en personeelstool ervoor kan zorgen dat uw bedrijf efficiënter kan werken en groei wordt bevorderd. Bekijk de demo video op deze site, mocht u daarna nog specifieke vragen hebben dan kunnen we een online demo afspreken om meer details te kunnen laten zien en bespreken. Vervolgens kunt u zelf 30 dagen met de demoversie aan de slag en ontdekt u alle voordelen van onze personeelsapp.

GRATIS DEMO

Waarom een kloksysteem?

De voordelen van onze kloksystemen op een rijtje:

 • Altijd inzicht in gewerkte uren
 • Geen handmatige verwerking meer van werkbriefjes e.d.
 • Efficiënter omgaan met overuren
 • Gebruiksvriendelijk systeem
 • Bij een klokterminal mogelijkheid tot leasen
 • Bij een wifi kloksysteem geen extra hardware nodig
 • Transparantie naar medewerkers

“We zochten een snellere en gemakkelijkere manier om personeelsroosters naar onze medewerkers te sturen, en om de maandoverzichten te exporteren. Met ViQZ kan dat. De app maakt mijn werk gemakkelijker. Wij erg tevreden met VIQZ. Er zijn regelmatig updates, de app wordt steeds efficiënter gemaakt. Ook over de service ben ik zeer tevreden. Er wordt meteen gereageerd op mijn berichten en als ik om bepaalde aanpassingen vraag wordt ervoor gezorgd dat deze zsm worden doorgevoerd.”

Latife, EKMEKCI (Lunchrooms & Catering, Rotterdam)

Wat een plezier om te werken met ViQZ. Het is overzichtelijk, makkelijk in gebruik en sluit perfect aan op onze wensen. Onze medewerkers in de buitendienst gebruiken de ViQZ app. Alle medewerkers zijn enthousiast en zeer tevreden. De app is overzichtelijk en makkelijk in gebruik. 

Heb je een probleem of vraag, een belletje is genoeg en alles wordt opgelost of uitgelegd. 

ViQZ is een echte aanrader voor iedereen die wil innoveren en met plezier wil werken.

Petra van de Langkruis, Zorg@Home

Aanrader! Zowel wat mensen achter het product betreft als het product zelf!!! One of a kind! #happycustomer

Moss Dolman, MOSS fietskoeriers

Na 2 maanden gebruik van de viqz app wil ik jullie complimenten geven over het gebruik.Na een demo van jullie zijn wij gestart met de app om planning en loonboekhouding te optimaliseren en overzichtelijk te maken voor de medewerkers en ons zelf. Het is een groot succes voor ons als gebruikers ook de medewerkers vinden het fijn werken.
Als wij vragen hebben reageren jullie altijd snel per mail of telefoon en wordt het meeste direct opgelost. Als er vragen zijn over verbetering en gebruiksvriendelijker maken van het systeem pakken jullie dat goed op en komen met een oplossing binnen de gestelde tijd.
Super, ga zo door!

Rini Bolle, Bolle Dier en Tuin

Werkt top dit platform!

Harry van Dalen, Sport 2000 Amersfoort

Onze vorige applicatie was beperkt tot alleen plannen en verlof en +/- uren inzichtelijk maken. ViQZ biedt dit ook maar dan veel uitgebreider en completer. Wij sturen nu aan vanuit één systeem en de medewerkers hebben alles paraat in één app.
Met meerdere winkels is het vaak lastig alle belangrijke informatie gericht bij de juiste medewerkers te krijgen. Met ViQZ hebben we de perfecte tool om o.a. productinformatie en trainingen die wij digitaal van leveranciers ontvangen via ViQZ  te delen met de medewerkers.
Verder vinden wij het erg prettig dat ViQZ naar onze wensen heeft geluisterd en daar ons account op heeft aangepast. Omdat het systeem en de app volledig in onze huisstijl kon worden uitgevoerd voelt dit dan ook echt als onze eigen bedrijfsapp.

Richard Landwer Johan, L.J. Sport

Na enig speurwerk en informatie inwinnen hebben wij ViQZ gevonden en een afspraak voor een demo gemaakt. Na de duidelijke demo hebben we gelijk besloten JA dit is wat we nodig hebben. Met hulp van de enthousiaste en behulpzame medewerkers van Viqz hebben wij in 2021 onze administratie en projectplanning opgestart met ViQZ en zijn de kantoor medewerkers met ViQZ gaan werken. Een hele mooie stap voorwaarts en klaar voor de toekomst.  

Tamara van de Loo, Zorg @ Home

Ze maken waar wat ze beloven!

Bert Rossing, Interieurwinkel

De communicatie met de mannen van ViQZ is erg prettig. Ze zijn flexibel, reageren altijd snel en denken graag met je mee.

Evanne Bullema, Big-L Jeans

ViQZ is méér dan alleen een planningstool!

ViQZ wordt niet voor niets de meest veelzijdige personeelstool van dit moment genoemd. Het gehele systeem bestaat uit vijf modules, waar het personeelsplanningssysteem er één van is. De andere vier modules zijn de e-Academy, de berichtenapp, de nieuwsmodule en de actienotificatie. Kijk bij OVERIGE MODULES voor meer informatie over deze functies.

ViQZ is plannen, trainen en communiceren. Deze mix zorgt voor de juiste synergie om de kwaliteit en het rendement binnen uw organisatie op alle vlakken te verhogen. U heeft ViQZ al in huis vanaf € 32,50 per maand. Lees hier meer over onze tarieven.