Meer functies zoeken? Voer hier je zoekwoord in.

Standaard roosters

Het is nu mogelijk om meerdere standaard roosters aan te maken in je ViQZ account. Ga via <Beheer> naar <Standaardroosters> en selecteer de gewenste cyclus. Geef vervolgens dit standaard rooster een naam en maak het rooster aan. Opslaan is niet nodig want dit gebeurt real-time.

Vervolgens kun je het aangemaakt rooster aan een “medewerker hangen”. Ga via <Beheer> naar <Personeel> en selecteer de gewenste medewerker. Selecteer vervolgens rooster links beneden. Het geselecteerde rooster gaat direct in. Wil je dat dit rooster met terugwerkende kracht in gaat selecteer dan de gewenste datum bij <Laat deze planning tot aan vandaag ingaan met terugwerkende kracht vanaf>. Wil een standaard rooster in de toekomst laten ingaan klik dan <+ Toekomst planning toevoegen>. Selecteer daar het gewenste rooster en geef een datum in de toekomst in.

Ook kun je de standaard roosters toewijzen in de weekplanning. Klik op een dag bij de gewenste medewerker waarop je wenst dat het standaard rooster in dient te gaan. Selecteer daar het gewenste schema en geef daarna in op welke datum deze dient te eindigen.